Ny sofa?

Home / Alt det andet / Ny sofa?

For cirka 18 år siden døde min gode ven Oles onkel Bengt. Bengt og jeg havde et fint forhold og jeg besøgte ham flere gange og vi byggede også engang et cykelskur sammen. Hvis nu jeg skal være helt ærlig var det nu nok Bengt der byggede skuret og mig der sørgede for at bære tømmer, holde søm og hente øl.

Da Bengt døde, efterlod han sig hverken kone eller børn. Både hans kone og eneste barn var forlængst afgået ved døden, da han satte træskoene. Det var derfor Bengts nevøer og niecer, der fik til opgave at rydde hans lille hyggelige gamle hus i Søllerød da han døde.

Arvingerne tog hvad de havde lyst til og inden spejderne kom og hentede resten af boet, fik jeg lov til at tage det, jeg havde lyst til. Foruden en masse gode bøger, lidt litografier og en porcelænsfigur tog jeg en gammel, noget udtjent Wegenersofa med hjem.

I første omgang røg sofaen i kælderen. Sidenhen blev den stillet i vore stue med et stort tæppe henover. Da vi engang havde lidt penge tilovers, købte vi noget billigt stof og ombetrak den. Det blev til en af de nærmest uendelig lange midlertidige løsninger. Og selvom stoffet blev slidt, beskidt og der kom masser af huller, kunne vi ikke nænne at smide sofaen ud. For uanset hvad, så er den gamle Wegenersofa kram og så bærer den minder. Ikke bare om Bengt, men også om de ting der er hændt i den tid, hvor vi selv har haft sofaen. 
Da vi fornylig endelig fik penge på kontoen, besluttede vi derfor at få gjort noget ved sofaen. Der er købt nye hynder og vi har fået Skumhuset til at ombetrække dem og armlænene med stof fra Kvadrat. Mon ikke vi nu har en sofa, der kan holde de næste mange år og danne rammen for en masse gode snakke og oplevelser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *