Estragon og nøgen middelhavskylling

Home / Klosterhaven / Estragon og nøgen middelhavskylling

Lige nu er der ualmindelig godt gang i klosterhaven. Det kedelige, lidt kolde forår, har forsinket de fleste planters udvikling, men nu har varmen endelig fået overtaget og alting vokser fint

Jeg har en forkærlighed for estragon, som man kan bruge til meget andet end blot Sauce Bearnaise. For eksempel er det genialt at bruge som krydderi når man steger en kylling (se opskrift nederst). Jeg var ret sikker på at frosten havde slået mine tre planter ihjel, så ret tidligt på foråret købte jeg to nye flotte planter. Da jeg endelig tog mig sammen til at sætte dem, opdagede jeg at de tre “gamle” planter var fint på vej. Men det gør intet at jeg har forkøbt mig. For estragon er et genialt, men noget overset krydderurt, der er nem at fryse ned.

Et lille tips: når du køber Estragon skal du sikre dig, at du køber den franske variant og ikke den russiske. Den russiske smager stort ser ikke af noget og spreder sig som ind i helvede. I plantecenteret kan du hurtigt afgøre hvilken slags der er tale om. Find den plante du gerne vil have, knæk et lille blad af og nulre det mellem dine fingre. Dufter fingrene efterfølgende af sauce bearnaise har du fat i den rigtige sort.

Nøgen middelhavs Kylling med estragon
1 flaske kold cava (i nødstilfælde kan du bruge en kold flaske hvidvin)
1 kylling (hvis du skal score en der stemmer på rød blok køber du et økologisk kræ).
1 stor klat Smør (se ovenstånde kommentar udskift ordet “kræ” med mærke)
En stor håndfuld estragon
4-5 fed hvidløg
Salt og peber

1. Skær kyllingen i 8 dele
2. Tænd for ovnen på 220 grader
3. Åbn vinen, hæld et
4. Skyl og hak estragon rimelig fint
5. Pil hvidløgene og hak dem fint
6. Læg kyllingen i et ildfast fad og drys salt og peber over
7. Hvis du er færdig med at drikke det første glas vin, hæld endnu et glas op
8. Hæld det der svarer til to glas vin ned til kyllingen. Læg en god smørklat ved, drys med sikker hånd estragonen hen over kyllingen. Sørg for at der også kommer lidt af det grønne ned til væsken.
9. Sæt fadet i ovnen
10. Sæt dig i din yndlings lænestol og nyd freden.
11. Efter 20-25 minutter hældes yderligere et glas vin ned til kyllingen.
12. Anret en lækker tomatsalat med rødløg, mozzarella og basilikum.
13. Når kyllingen er lysebrun og skindet et sprødt, er dyret færdigt. Alt i alt skal kyllingen have være cirka 55 minutter i ovnen.
14. Anret kyllingen på en tallerken. Husk at hælde lidt af væden over den stegte kylling. Server retten sammem med salaten og et par stykker brød, fx flûtes

Nb: når du er klar til at spise, er flasken med Cava nok tom. Det bedste råd jeg kan give, er at du skal åbne en ny flaske og nyde den. – gerne sammen med en gudesmuk kvinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *