Sommerpunch med champagne

Home / Alt det andet / Sommerpunch med champagne

Forleden dag var jeg på inspektion af min arbejdsplads, Saxild Strands, grund. Vi er så priviligerede at have en kæmpestor grund med egen strand. Eksperten, der gik med rundt, fortalte om de problemer, der er med de voldsomt invasive hybenroser. For os er problemet relativt. Ja, de breder sig eksplosivt, men det skæmmer på ingen måde vores grund eller strand.

Samtalen mindede mig om, at det er ved at være tid til at komme igang med en af årets vigtige traditioner – at lave sommerpunch. Punchen blev vist drukket i rigelige mængder i kunstnerkolonien på Skagen, og det kan jeg godt forstå, for punchen smager som saftevand og i rigelige mængder bliver man glad, kærlig og meget kreativ.

Opskriften er enkel: Pluk en baljefuld blomstrende hybenroser i et område, der ikke er forurenet. Du skal kun bruge kronbladene og jeg har erfaret at den bedste smag kommer fra de blomster der er lige ved at springe ud.

Når du er færdig (det tager tid at plukke tilstrækkelig med blomster), skylles og tørres kronbladene forsigtigt og lægges i en stor ren balje. Strø ca. 250 g sukker over bladene. Hæld derefter en en ikke alt for tør hvidvin over bladene, så de netop er dækket af væske. Lad bladene trække i mindst 6 timer, men gerne en døgns tid.

Når bladene har trukket, sies blandingen og væsken hældes efterfølgende i en bowle eller skål. Heri hældes yderligere en flaske hvidvin og en flaske Cava eller champagne. Jeg tilsætter som regel isklumper og jordbær. Under mere private forhold, kommer jeg også et skvæt Vodka i. Drikken serveres i champagneglas.

På Saxild Strand er det blevet en fin Sct. Hanstradition tradition at vores gæster samler bladene og at jeg efterfølgende laver og serverer drikken efter bålet om aftenen. I år bliver ingen undtagelse og jeg glæder mig allerede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *