Havevenner har haft premiere

Home / Alt det andet / Havevenner har haft premiere

Forleden havde vi premiere på “Havevenner”, et projekt jeg selv er ophavsmand til, men som jeg kun har fulgt fra sidelinjen her i opstartsfasen, hvor jeg primært har fungeret som sparringspartner (og chef) for projektets dygtige projektleder.

Foto lånt fra Tv2-Østjylland

Formålet med “Havevenner” er at skabe kontakt og gode stunder på tværs af alder, køn og social status. Projektet skal give seniorer mulighed for at besøge haver indenfor kommunegrænsen. Dette sker ved at organisationen bag, etablerer kontakt mellem haveejere og havegæster. Havegæsterne vil især være seniorer der bor i egen bolig eller i ældreboliger på forskellig vis.

Vi tror på at livskvaliteten højnes i mødet mellem havevenner og havegæster. Vi tror også på, at den ældre generation har en viden om haver, som de lidt yngre generationer kan lære af. Derfor vil et besøg af en ældre havegæst formentlig også være både lærerigt og hyggeligt for haveejeren.

Premieren for Havevenner fandt sted i min have, hvor jeg havde fire plejehjemsbeboere, en frivillig og en SOSUassistent på besøg. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så hyggede jeg mig gevaldigt og fik en masse små fif, som jeg ville ønske at jeg havde fået for 17 år siden, da jeg fik min første have. Og det bedste ved det hele var, at jeg kunne mærke på mine gæster, at de også hyggede sig og nød at øse af deres haveviden.

For mit vedkommende er det således ikke sidste gang jeg agerer haveven. Det var kun en fornøjelse. Premieren blev foreviget af TV2-Østjylland, der labede en glimrende reportage. Du kan se klippet og læse en kort artikel om Havevenner her:

https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/ung-og-gammel-med-groenne-fingre-moedes-i-haven

Vores drøm er at skabe en landsdækkende Havevennebevægelse. Har du lyst til at være med til at starte op i en kommune uden for Aarhus, er du velkommen til at kontakte mig på Hewo@fo-aarhus.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *