Haven er ren terapi

Home / Alt det andet / Haven er ren terapi

Endelig fik vi årets første sommerdag, og den faldt heldigvis på en fridag. Dagen er således blevet brugt i haven, der er det eneste sted hvor jeg kan koble helt af. Det job jeg har, er ikke et traditionelt 8-16 job, men et job, hvor jeg meget ofte arbejder om aftenen eller i weekenden og selv på mine fridage er der som regel opgaver, der ikke kan vente, hvorfor jeg er nød til at arbejde et par timer eller mere. En fridag som i dag, hvor jeg kun har haft fire-fem korte telefonsamtaler er derfor en yderst sjælden begivenhed.
Haven er mit helle og det er stort set det eneste sted hvor jeg kan lade batterierne helt op. For mig er haven ren og skær terapi og faktisk også det eneste sted hvor jeg ikke har min telefon på mig – medmindre jeg altså skal tage et foto.
Indtil jeg blev ramt af en blodprop i hjernen for et par år siden, var jeg altid i gang med et eller andet projekt eller lugearbejde, når jeg var i haven. Jeg kunne for eksempel ikke nyde at se æbletræet blomstre, hvis græsset under det var for højt eller der var for mange mælebøtter i blomst i bedet ved siden af. Den vane har jeg gudskelov lagt fra mig efter jeg blev syg.. Jeg er stadigvæk over ukrudtet og bruger uendelig meget tid med et hakkejern eller en spade i hænderne, men jeg er ikke længere fundamentalist. Skal jeg være helt ærlig synes jeg faktisk det klæder både min have og mig, at jeg er blevet i stand til at slappe af når jeg er i haven. Det er også en kvalitet bare at sidde i en stol og nyde freden og synet af alt fra mælkebøtter til blomstrende æbletræer.
Tips:
Du kan læse om lys og havearbejdets indvirkning på sygdom og stress i denne artikel http://politiken.dk/forbrugogliv/art5626707/Bente-Klarlund-Lys-og-duft-bekæmper-stress-og-træthed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *