Agurker og Gin

Home / Alt det andet / Agurker og Gin

En del gange har vi ikke haft succes med at drive agurker. For tidlig såning, for lidt eller for meget varme og værst af alt, skadedyr, har år efter år ødelagt høsten. Det var derfor meningen at 2017 skulle være et fantastisk agurkeår på Stendyssevej 9. Alle sejl blev sat til: frøene til to forskellige sorter blev efter nøje udvælgelsesproces købt hos min sædvanlige frøpusher. Jeg valgte en helt almindelig agurk og så Crystal Lemon, som er min yndlingssort. Drivhuset blev renset og ordnet efter alle kunstens regler.

Jeg ventede med at så frøene til det HELT rigtige tidspunkt (starten af april) og kunne med glæde konstatere at næsten alle frø spirede uden problemer. På det HELT rigtige tidspunkt blev de små planter sat i drivhuset og gødet. Alt var fryd og gammen indtil planterne satte de første frugter. 

De gule agurker, Crystal Lemon, hvor frugten ligner en citron og i øvrigt også har en svag citronagtig smag, var præcis som de skulle være. Men alle de andre frugter var og er fyldt med pigge. Der gik ikke længe før Husets 15 årige beboer sammenlignede agurkernes udseende med en bebumset teenager. Mit bud er at frøfirmaet har fået byttet lidt rundt på nogle frøposer og ved et uheld har sendt mig (og sikkert også nogle andre kunder) en asiatiske sort.

Nå – skidt med det. Når agurkerne er blevet skrællet smager de faktisk ret godt og vi har hverken skadedyr eller problemer med for meget varme.

Apropos agurk – brug den til gin
Agurker kan som bekendt bruges til 1000 forskellige ting, der er for eksempel ikke meget ved en flad leverpostejmad, hvis den ikke toppes af et par skiver agurk. Men vidste du at agurk også kan bruges i fremstillingen af gin? Prøv selv denne opskrft:

Hjortshøj Gin
½ fl. Vodka
30-40 enebær
5 gram citronskal
En smule sukker (max 10-15 g.)
¼ skrællet agurk
En smule korianderfrø

 

Knus halvdelen af enebærrene og korianderfrøene. Læg de knuste frø i en flaske der kan lukkes sammen, med resten af enebærrene samt agurk og citronskal. Tilsæt sukkeret og luk glasset forsvarligt.
Lad blandingen trække et par dage.
Filtrer blandingen og hæld din gin på en flaske.
Hvis du kan lade være med at drikke af din gin, har den godt af at stå yderligere en uges tid.
Nydes kold, gerne med tonic og is.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *